Bloc

Alaska protagonitza la campanya ‘La reina de totes les mangranes’ d’Elx

Alaska amb la mangrana mollar d’Elx / DOP Granada Mollar

En el vídeo, la reina de la Movida madrilenya, repassa les característiques que converteixen una persona en “reina” d’alguna cosa i que van més enllà de tindre una corona, com és el cas de la mangrana mollar d’Elx

L’artista Olvido Gara, coneguda popularment com a Alaska, protagonitza la campanya ‘La Reina de totes les mangranes’, que ha posat en marxa la denominació d’origen protegida (DOP) Granada Mollar d’Elx per a la promoció d’aquesta fruita. La campanya compta amb el suport de la Generalitat Valenciana i el Fons Europeu Agrícola de Desenvolupament Rural.

En el vídeo d’Alaska, la reina de la Movida, repassa les característiques que converteixen una persona en “reina” d’alguna cosa i que van més enllà de tindre una corona, com diu que és el cas de la mangrana mollar d’Elx.

Alaska fa al·lusió a aquestes qualitats tan especials que té la mangrana mollar d’Elx com la seua personalitat, el bon interior, el territori on es cultiva, el particular color exterior o la seua autenticitat, ja que és l’única mangrana del món amb Denominació d’Origen Protegida.

Alaska tingué un nóvio il·licità

La cantant assenyala que “adora Elx”, on durant un temps va estar empadronada “perquè vaig tindre un nóvio il·licità” i va estar molts anys visitant la ciutat. “Adore Elx i les persones d’Elx i sempre que puc soc allí”, ha assenyalat.

El president de la DOP, Francisco Oliva, s’ha mostrat “orgullós de poder comptar amb Alaska perquè ella és una reina tant en l’àmbit professional com per la seua personalitat, manera de ser i la connexió intergeneracional que té amb el públic”.

40.000 tones per a aquesta campanya

La mangrana mollar d’Elx es cultiva en unes 3.000 hectàrees de 40 municipis de tres comarques del sud d’Alacant (l’Alacantí, el Baix Segura i el Baix Vinalopó) que estan emparades pel consell regulador de la Denominació d’Origen Protegida.

Aquesta fruita està de temporada, l’època de consum s’estendrà fins a finals de gener o principis de febrer i s’estima una producció de 40.000 tones per a aquesta campanya. La zona de la DOP concentra el 75% de la producció nacional de mangranes, són els principals productors europeus de mangranes i els primers del món pel que fa a la varietat mollar.